img
24.01.2023

Jak vybrat správný tábor? Otázka to není jednoduchá, nicméně pokusíme se poradit z pohledu rodiče i z pohledu provozovatele tábora. Pokud vybíráte tábor a nevíte si rady, zde je několik tipů, jak se nespálit.
Bezpečí dětí? Zodpovědnost? Zdravotnické zabezpečení? Krajská hygienická stanice? Historie? Zkušenost? Ohlasy a zpětná vazba.

Bezpečí dětí
Na stránkách Vámi vybraného tábora byste se měli dovědět, jakým způsobem je zajištěna bezpečnost dětí. Jsou-li děti pod dohledem neustále, nebo jde-li o tzv. "cochcárnu".
Bezpečnost na Nežárce zajišťuje léty prověředný bezpečnostní program KLIDNÝ RODIČ. Na bezpečnost dohlíží přímo HLAVNÍ VEDOUCÍ.

Zodpovědnost
Zodpovědnost nejen v létě, ale po celou sezónu. Rozsáhlé investice, pečlivý výběr pedagogických i nepedagogických pracovníků, podrobné školení, bezpečnost práce, požární ochrana, revize elektrických i plynových zařízení. Prostě pečlivá příprava a o prázdninách důsledné dodržování všech bezpečnostních zásad. Může toto nabídnout každý tábor? O táboře Nežárka si přečtěte ZDE.

Zdravotnické zabezpečení
Důležité je, jestli tábor dodržuje zásady dle platných legislativních nařízení dané vyhláškou. Pokud vybíráte tábor, na který jede Vaše dítě poprvé, je  dobré si prostudovat stránky tábora, kde se tyto INFORMACE uvádějí.

Hygiena
Je tábor nahlášen na příslušnou Krajskou hygienickou stanici? Dbá provozovatel na zásady hygienických doporučení? Investuje do sociálních zařízení? Kontroluje důkladný úklid společných prostor?

Ohlasy a zpětná vazba
Toto je asi ten nejlepší pomocník. Pokud dítě některých Vašich známých bylo na táboře a BYLO TAM SPOKOJENÉ, je to to nejlepší možné doporučení a není proč váhat. Zde se pravděpodobně nespletete. Pokud nikoho takového nemáte, přidáváme alespoň pár hodnocení od našich táborníků a jejich rodičů.